Dit is jouw leven - de 'ontbeter'-cursus

Nieuw in het aanbod van mijn coachpraktijk.

De cursus richt zich op tot bloei komen, meer plezier en betekenis in je leven ervaren. De cursus is gebasseerd op het boek en het programma ‘Dit is jouw leven’ van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen.

 

 

 

Veel stress? Niet kunnen genieten?

Ervaar jij veel stress in je leven? Lukt het je niet of maar beperkt om te genieten van de dingen die in je leven gebeuren? Vind je dat je maar weinig uit jezelf ‘haalt’? Ben je je ‘eigenheid’ kwijt geraakt?

Doel van deze cursus is niet om jezelf te verbeteren, eerder te ‘ontbeteren’. Het gaat in deze cursus over het loslaten van bepaalde patronen. Het gaat om ruimte te maken en jezelf toe te staan om te zijn wie je bent. Om daarvanuit vreugde te ervaren, jezelf te ontplooien en verbondenheid te ervaren.

De cursus is gebasseerd op de positieve psychologie.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus heeft 6 bijeenkomsten van 2 uur per bijeenkomst in een groep van maximaal 8 personen.

Tijdens de bijeenkomsten zullen een stuk achtergrondinformatie en oefeningen elkaar afwisselen.

De volgende thema’s komen aan de orde:

  • Positieve emoties: wat zijn ze en welke functie hebben ze?
  • Talenten: waar we stil staan bij motivatie, sterke kanten, aangeleerde vaardigheden.
  • Flow: wat is flow? En wanneer ervaren we flow? Wat kunnen we doen met deze flow?
  • Optimisme: wat is optimisme en pessimisme? Wat doen onze gedachten? En persoonlijke groei.
  • Zelfcompassie: wat is zelfcompassie? Wat is de functie van verbeelding?
  • Positieve relaties: hoe communiceren we? Hoe kan dat met (meer) compassie?

Na iedere bijeenkomst krijg je oefeningen mee naar huis. Die je in je eigen tempo kan gaan doen. Reken daar per bijeenkomst ongeveer twee uur voor. Er zitten tussen de bijeenkomst 2 weken tussen, zodat je de ruimte hebt om met de oefeningen aan de slag te gaan.

 

 

 

 

Wat zijn de kosten?

De cursus kost € 199,- incl. btw. Daar zit het boek Dit is jouw leven bij inbegrepen.

En natuurlijk koffie en thee tijdens de bijeenkomsten.

Naast het boek, worden een aantal oefeningen op papier of digitaal beschikbaar gesteld.

Wat gaat de cursus jouw opleveren?

Daar kan ik natuurlijk geen antwoord opgeven. Dat is het mooie aan deze ontdekkingstocht. Waar onder andere jezelf ontplooien, levenskunst, kwaliteiten en zingeving een belangrijke rol krijgen. Je gaat zeker meer veerkracht ervaren in je leven zodat je meer positiviteit gaat ervaren en waardoor ook negatieve ervaringen beter te ‘hanteren’ worden.

Wat ik wel zeker weet, is dat je volop met mooie, waardevolle en praktische oefeningen aan de slag gaat. Zowel tijdens de bijeenkomst als thuis!

Wanneer start de cursus?

De cursus start in april en zal op de woensdagmorgen gegeven worden. Tussen half 10 en half 12.

Ben je wel geïnteresseerd maar wil je liever op een andere dag of een avond? Laat het mij weten, dan kijk ik naar de mogelijkheden.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? En wil je je aanmelden? Of aarzel je nog of het wel wat voor jou is? Neem dan via onderstaand formulier contact met mij op. Het telefoonnummer mag je invullen, dat hoeft niet.

Aanmelding voor of interesse in de cursus

5 + 12 =

Ervaringen

Afgelopen woensdag (22 maart 2017) mocht ik deelnemen aan de introductie sessie over positieve emoties van de cursus : “Dit is jouw leven”

In een klein groepje hebben we met elkaar gekeken wat positieve gedachten voor invloed hebben op jezelf, maar ook op de ander. Vanessa gaf met veel kennis en de nodige kwetsbaarheid veel tips en oefeningen om mee naar huis te nemen en mee aan de slag te kunnen gaan. Helaas ontkomen we op zijn tijd niet aan negativiteit. Aan jou de keuze wat je ermee doet! Blijf je in het negatieve of zeg je tegen jezelf….Ik voel me niet zo lekker vandaag, maar de lucht is blauw, de zon schijnt en ik hoor de vogels fluiten..Probeer het eens. Echt waar! Tijdens de cursus en de dagen erna gemerkt dat het echt iets met je doet. Ogen die beginnen te stralen, ontspanning die optreedt in het hele lichaam, ruimte om te kunnen ademhalen.

Kortom, ik kan iedereen die de nodige positiviteit wil uitstralen deze cursus aanraden.

Leontine

Terugblik op de sessie over postieve emoties op 22 maart 2017: Ik vond het een leuke ochtend. Heel ontspannen ook. Wat ik voor mijzelf vooral weer even scherp in beeld heb is: dicht bij jezelf blijven, begrenzen (hoewel we het daar niet echt over hadden) en ook de lat hoeft niet altijd zo hoog mogelijk te liggen (naast jagen ook terugvallen in zorg).

Deze workshop zet mij er weer toe aan om bewust te zijn van mijn positieve ervaringen en ze vooral ook te vertellen aan de mensen om mij heen! Ik vond dat Vanessa het prima deed, goede balans tussen uitleg, luisteren en feedback. Misschien iets meer afwisseling met oefeningen omdat de theorie bij dit soort onderwerpen nogal snel neigt naar allerlei modelen en opsommen van citaten.

Petra

Achtergrondinformatie:

Dit is jouw leven is een programma dat ontwikkeld is door Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen. Eerder ontwikkelde zij al het succesvolle programma ‘Voluit leven’. Het programma ‘dit is jouw leven’ is gebasseerd op positieve psychologie.  In de positieve psycholgie richt zich op positieve ervaringen, maar niet alleen hierop. Negatieve ervaringen horen ook bij het leven en het is niet goed mogelijk om een plezier leven te leiden zonder aandacht voor het negatieve (Bohlmeijer e.a. 2016).

Een krantenartikel over het programma:

In de komende tijd zal ik nog wat nieuwe informatie en filmpjes toevoegen.

 

 

 

Bel 06-44309650

Stuur een mail:

vanessawijnberger@gmail.com

Bezoekadres:

Padberglaan 18, Ede