Ervaringen met deMamascoach

Op facebook zag ik de naam van Wijnberger Coaching voorbij komen. Op dat moment had ik net het gevoel dat ik eens op zoek moest naar iemand om mee te praten. Ik had namelijk de afgelopen 2 jaar te maken gehad met ingrijpende gebeurtenissen in mijn privéleven en daarbij stress op mijn werk. Ondertussen was ik veranderd van baan, maar ik merkte dat ik mezelf een beetje kwijt was, de balans was zoek. Ik ben wat gaan lezen op de site van Vanessa en wat ik las over haar, haar onderwerpen en aanpak sprak me aan. In eerste instantie heb ik via de mail het inspiratieboek opgevraagd. Dit zette mij al lekker aan het denken. Uiteindelijk heb ik besloten om toch ook in gesprek te gaan met haar.Dit heeft me heel goed gedaan! Vanuit de positieve psychologie zijn we gaan kijken naar een aantal thema’s en gebeurtenissen. Ik kreeg oefeningen mee om te doen en om te zien of ze bij mij pasten.Dat waren verschillende soorten oefeningen en het was leuk om te zien wat wel en niet werkte bij mij.

Wat ik aan de aanpak zo fijn vond is dat het niet heel diepgravend inging op alle vervelende gebeurtenissen in mijn leven en dat dat niet helemaal uitgekauwd werd, maar dat we veel meer keken naar: hoe nu verder? We hadden het hierbij ook over zelfcompassie. Dit was eigenlijk nieuw voor mij, maar wel een ontzettende eye-opener: wees niet te streng voor jezelf, accepteer wat je voelt en ervaart en wees een beetje ‘lief’ voor jezelf.

Wat dit traject me heeft opgeleverd is dat ik weer op een positieve en energieke manier in het leven kan staan, niet te veel stil sta bij de vervelende dingen, maar me veel meer focus op de leuke, ontspannende en energie-gevende situaties. Dat klinkt als een ontzettende open deur, maar ik had het toch nodig dat iemand me hier weer eens (op een liefdevolle manier) bij bepaalde.

Bedankt Vanessa!

Marjan

Werkzaam in het onderwijs

Vanessa heeft mij gecoacht en geholpen om, tijdens en na een moeilijke periode, weer in balans te komen. Vanessa is een betrokken coach, die vanuit een ontspannen, rustige houding goed kan luisteren en de juiste vragen weet te stellen. Door het stellen van die vragen heeft ze mij geholpen de weg terug weer te vinden. Ze is gericht op kwaliteiten, is optimistisch en stemt voortdurend af of de lijn die we volgen, passend is bij hoe ik dat ervaar. Een fijne coach!

Een jonge vrouw

Werkzaam in welzijnssector

Vanessa creëerde een sfeer van vertrouwen door goed te luisteren, geduldig te zijn en door doelgerichte vragen te stellen. Ik voelde me vrij om zaken te benoemen en te bespreken. De methodieken die Vanessa hanteerde zorgden er voor dat ik werd uitgedaagd om mijn denken en handelen onder de loep te nemen. De gesprekken hebben geleid tot bewustwording van mijn manier van werken. Het stimuleerde mij om nieuwe stappen te zetten om zo mijn (werk)prestaties te verbeteren.

 

Marjon Mennink

Centrummanager, Gezondheidscentrum De Zwaai, Gezondheidscentrum West

Evaluatie workshop ‘Tijd voor ont-moeten’:

Wat waren je verwachtingen en doelen vooraf? Ik moet heel veel, ik heb vaak het gevoel dat mijn dagen aan elkaar hangen van moeten. De stelling in de beschrijving van de workshop dat het druk hebben een keuze is, klonk mij wat ongeloofwaardig in de oren.  Ik wilde tijdens de workshop graag onderzoeken of ik ook minder zou kunnen moeten.  Ik hoopte te ontdekken dat ik soms minder moet dan ik van mezelf moet (en dat de keuze dus echt bestaat). Mijn doel was om handvatten te krijgen om goede keuzes te kunnen maken.

Heb je deze doelstelling behaald? Absoluut!  Ik reed met een lichtergevoel en met veel energie naar huis. Ik heb inspiratie gekregen om het “moeten” in goede banen te leiden. Ook in de dagen na de workshop merkte ik dat het constante gevoel van moeten minder was.

Hoe heb je de workshop ervaren? Ik heb de workshop als heel positief ervaren. Het onderwerp “moeten” dat op zich best zwaar kan zijn, werd op een ontspannen en luchtige manier opgepakt. Er was veel ruimte voor reflectie op wat je doet en hoe je met bepaalde keuzes omgaat. Op deze manier kreeg ik bijna spelenderwijs hele verhelderende inzichten over ont-moeten.

Het was een ontspannen workshop. De combinatie van theorie, gesprekken en oefeningen werkte voor mij heel goed. Op een luchtige manier werd onderzocht wat je drijft, wat belangrijk voor je is en hoe je (uitgaande van je eigen waarden) keuzes kunt maken. Op die manier kun je echt ont-moeten!

 

Christina de Jong-Kwestro

Autoriteit consument en markt