Over Vanessa

Wat zie ik veel ‘moeten’ in het leven van vrouwen. We moeten veel van onszelf, de maatschappij vraagt veel van ons en we willen allemaal graag voldoen aan een ideaal plaatje…. Toch? De roze wolk? En als je een lastige bevalling hebt gehad dan wordt er vooral gekeken naar: je kindje is toch gezond?!

En dat raakt mij iedere keer weer. In de coaching van vrouwen merk ik vaak dat de lat hoog ligt en dat vrouwen zich vaak geen ruimte geven voor of aan zichzelf. Ze gaan door, vaak te ver of lang. Of ze voelen de druk van hun omgeving, werk, familie.

Bij mij ligt in het hoog houden van alle ballen ook mijn kwetsbaarheid. Soms overzie ik het niet, komt alles op mij af en kan ik geen onderscheid meer maken in wat ik vind wat nodig is en wat moet. Het kon en kan mij soms echt moe maken.

Zwangerschap

Eind 2013 werd ik zwanger van een tweeling. In eerste instantie zette dat echt even mijn leven ondersteboven. Ik werd moeder van vier kinderen, want in 2006 en 2008 beviel ik van onze zoon en dochter. Hoe gaan we dat nu allemaal doen? En als ik nu terug kijk, twee jaar verder, is het de tijd van de mooiste verandering in mijn leven geworden. Natuurlijk omdat ons gezin werd verrijkt met een tweeling, al heeft dat ook voor veel erg kwetsbare en moeilijke momenten gezorgd. Maar ook omdat ik in januari 2015 een besluit nam om te starten met iets wat ik al heel lang wilde doen. Ik startte met een coachopleiding.

Coachopleiding

En dat heb ik geweten! Tijdens de opleiding begon er weer een vlammetje te branden en ontstond er ook een verlangen. De opleiding was een ontwikkeling op zich. Veel tranen gelaten, gelachen en vooral écht naar mijn hart geluisterd. Daardoor nam ik in september 2015 op een maandagochtend hét besluit: Ik start mijn eigen coachpraktijk!!!  En nu heb ik mijn eigen coachpraktijk waarin mijn hart ligt en waar ik mij betrokken bij voel. Mijn eigen weg kan en mag ik volgen. Ik kan en mag zijn wie ik ben en voel mij blij en enthousiast.

Verlangen

Want ik vind echt dat aanstaande moeders het verdienen om goed voorbereid te zijn op de komst van hun kind (of kinderen). En ook als het in de eerste periode niet helemaal lekker loopt of misschien zelfs jaren na de geboorte van je kinderen merkt dat er wat gaat knagen, dat ze die begeleiding en coaching kunnen krijgen die ze nodig hebben. Want moeders verdienen het om in een kwetsbare periode ook kracht te ervaren. En hun vragen, zorgen, mooie, krachtige, kwetsbare, verdrietige momenten te kunnen delen. En daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Want je verdient het om na een grote verandering in je leven weer in je kracht komt te staan. Misschien niet zoals anderen dat van jou verwachten, maar op díe manier die bij jou past!

Wens

Naast individuele coaching heb ik een wens om moeders veel dichter bij elkaar te brengen. De huidige maatschappij vraagt veel van ons (en wij daardoor ook vaak van onszelf…). Deze moeders breng ik graag dichterbij elkaar in mooie ontmoetingen zoals workshops, ontmoetingsochtenden, lezingen. Dit ben ik allemaal nog verder aan het vormgeven en het lijkt mij zo mooi als jij daar met andere moeders ook enthousiast van wordt.

Complicaties

In de kwetsbare fase van moeder (ouders) worden, bevallen en kinderen opvoeden kan het ook allemaal anders lopen. Door complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling of juist in de eerste periode de mooie plaatjes geen werkelijkheid worden. Die ervaring heb ik ook gehad door complicaties tijdens mijn zwangerschappen en bevallingen. En dan merk je pas echt hoe kwetsbaar je bent en hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je kunnen helpen. Ik heb een wens en dat is dat vrouwen die een moeilijke zwangerschap of bevalling hebben gehad niet langer doorlopen omdat je toch blij mag zijn dat alles nu weer goed is….

Jij verdient het om je verhaal te kunnen doen. Jij verdient het om niet langer door te lopen met je zorgen of het feit dat je niet goed kan genieten. Jij verdient het dat er naar je geluisterd wordt zonder oordeel. Jij verdient het om mama te zijn in je kwetsbaarheid.

En ik wil jou de ruimte geven om je verhaal te doen. Om naar je te luisteren, je te coachen, ervaringen uit te wisselen, met je te spiegelen. Want:

Als (aanstaande) moeder verdien jij het om in je kracht te staan!!             Jij verdient het om weer te kunnen schitteren!

Maak geheel vrijblijvend kennis met de mogelijkheden die ik je bied. Een kennismakingsgesprek face-to-face, via skype of een telefoongesprek behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Samenwerking vind ik erg belangrijk. In het coachtraject kan blijken dat het nodig is dat je verder begeleid dan alleen coaching. Ik werk in gezondheidscentrum ‘De Binnenplaats’ met andere zorgverleners samen en verwijs je indien nodig naar een van hen door.