Positiviteit

Op dit moment volg ik een online Amerikaanse cursus over positieve psychologie. Ontzettend boeiend en veel zinvolle oefeningen en handreikingen.

De cursus wordt geleid door Dr. Barbara L. Fredrickson. En dit keer werd mijn aandacht getrokken naar de volgende conclusie uit een van de onderzoeken: “hoe meer we als wetenschappers ‘de biologie’ van positieve emoties kunnen onderzoeken, hoe meer we bewust worden van deze kleine motoren in ons en hoe ze werken in ons lichaam. Hoe ze ons energie kunnen geven en ons motiveren om op ons best te zijn, niet alleen emotioneel maar ook sociaal en psychologisch.” Uit onderzoek blijkt namelijk dat het versterken van positiviteit in ons leven en het aangaan van verbinding met anderen daar een essentiele rol in speelt. Als je daar dagelijks bij stil staat dan word je je ook bewust van – dat dit naast emotionele, sociale en psychologische impact heeft -je er ook verzekerd van kan zijn dat dit lichamelijk effect heeft. Het is zichtbaar in hartslag en ook andere lichamelijke cellen reageren hier positief op. Aldus Fredrikson op basis van recent onderzoek.

De volgende opdracht ter bewustwording van het ervaren van positieve emoties in relatie met anderen. De oefening lijkt wat ingewikkeld. Maar het is zeker de moeite waard om de contacten die je gedurende de dag met anderen hebt, tegen het licht van positiviteit te houden. Heb je vragen over de oefeningen, mail mij gerust! Dit is tip nummer 8:

mamascoach wijnberger ede

Meld je aan en ontvang een keer per maand een inspiratiemail.

Meld je aan voor de maillijst en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van DeMamascoach.nl.

You have Successfully Subscribed!